О Нама - Делије Милвоки

Добротворна организација “Делије Милвоки” је регистрована у граду Милвоки, Висконсин, Сједињене Америчке Државе, са циљем да окупи све љубитеље спортског друштва Црвене Звезде, са подручја града Милвокија, па и шире. Циљ организације је да окупи људе који воле Црвену Звезду и самим тим сносе одговорност према клубу који воле као и отаџбини и вери православној.

Снажно се залажемо и позивамо на неговање српске традиције и културе, очување српског језика и идентитета Срба. Идеја се родила међу младим људима који живе и раде у Милвокију, а који су већ претходно учествовали у акцијама и прикупљању хуманитарне помоћи за српски народ. Поред дружења и праћења свега што је везано за нашу Звезду, искрено смо одлучили да допринесемо хуманитарном раду којим ћемо се трудити и залагати на олакшању угрожених живота људи са подручја Косова и Метохије (КиМ). Црвена Звезда је највећи српски клуб са славном историјом и традицијом, клуб који има највећу и највернију армију навијача. Од самог оснивања Црвена Звезда је симбол српства. Говорило се “Ако не можеш да славиш Славу, онда навијај за Црвену Звезду”. Од тренутка оснивања, декларисати себе као “Звездаша” представљало је пружање отпора увођењу новонасталог система који служи дестабилизацији српства.

Попут овог, рађала су се нова дела која су истовремено потврђивала јачину и симболику српства и звездаштва. Нашу љубав према Звезди користимо за окупљање и дружење свих Звездаша, који живе, раде или пребивају на подручју града Милвокија. Међутим, дружење чланова организације је много више од окупљања. Оно представља бескрајну слогу у снази и вољи коју поседујемо како би испунили хуманитарне циљеве организације. Пружање материјалне помоћи и прикупљање новчаних средстава за угрожене Србе широм света, а нарочито на подручју КиМ, спада у примаран рад организације.